Sinds 1949 een begrip in Arnhem.

De familie Rakers was vanaf de jaren ’20 van de 20e eeuw actief als kantoorboekhandel en drukkerij in de Arnhemse Spoorwegstraat. Na enkele jaren verhuisde dhr. H. Rakers sr. de kantoorvakhandel naar de Hommelstraat. Daar werd als een van de eersten in Nederland een aparte schrijfwarenhoek ingericht onder de naam ’t Arnhems Vulpenhuis. 

Na de Tweede Wereldoorlog - in 1949 - besloot zoon H. Rakers jr. een schrijfwarenspeciaalzaak op te richten in de Koningstraat in Arnhem. De zaak kreeg de naam ’t Vulpenhuis. De winkel was toen slechts 3 bij 5 meter en bevatte maar twee toonbanken. De naoorlogse jaren zorgden er immers voor dat de eerste paar jaar nauwelijks pennen op de markt aangeboden werden. Naarmate de jaren voorbij gingen, kwamen er steeds meer pennen bij. En waar er vroeger veel voordelige pennen over de toonbank gingen, werden er meer en meer schrijfwaren in het luxere segment verkocht. Vanaf haverwege jaren ’90 is de vierde generatie eigenaar van ‘t Vulpenhuis; Mark Rakers staat aan het roer van de Arnhemse pennenspeciaalzaak.

Graveren is vanaf het allereerste uur de specialiteit van de schrijfwarenspeciaalzaak. Marks grootvader was begin jaren ’50 één van de eersten met een graveermachine in zijn zaak. Destijds iets heel bijzonders. Het graveren gebeurt tot op heden handmatig en de speciale vaardigheden werden van (groot)vader op (klein)zoon doorgegeven. Niet alleen de duurdere producten, maar ook de betaalbare pennen kunnen gegraveerd worden.

’t Vulpenhuis is met de tijd meegegaan en zijn van bricks naar clicks gegaan. Het uitgebreide assortiment vindt u online op www.vulpenhuis.nl
Ondanks dat wij enkel nog online op afstand werken kunt u wel bij ons de vertrouwde goede service verwachten.